zaterdag 29 november 2008

LES 20: VOORBEELDDUIDING 1


Keep it simple, stupid! Dat is de slogan van Noel Tyl. De horoscoop van Jimi Hendrix is heel simpel te duiden. Dat is vaak zo bij uitgesproken persoonlijkheden. Jimi Hendrix was een artiest en hij overleed aan een overdosis slaapmiddelen in combinatie met wijn. Samenvattend staat Neptunus symbool voor alles wat 'onstoffelijk is', zoals visioenen, dromen, geloof in een god, en het effect van muziek. Neptunus staat bovenin de horoscoop van Jimi Hendrix. Dat maakt Neptunus bovenal van belang.

Maar er is ook nog Mars. Mars is onverwacht belangrijk in deze horoscop. Mars rijst voor de Zon uit en dus is Mars de oriƫntale planeet. Vaak werkt dat zo uit dat je EERST doet wat het eerst opkomt: in dit geval soldaat worden. Mars is het symbool van spieren, sport, actie, agressie en werk. Dat symbool past o.a. bij militair zijn. Jimi Hendrix ging van school en begon als soldaat bij de luchtmacht.

Nu heb je nog een derde factor: Jupiter vierkant het MC. Meestal wijst dat op vooruitgang van de sociale positie (en reizen in verband met je beroep).

Als je het simpel houdt, zie je direct de succesvolle artiest (Weegschaal MC en Neptunus met Jupiter). Het blog 'Art en astrologie' is geheel gewijd aan het patroon van artistiek talent in de horoscopen van artiesten, zangers, acteurs, kunstenaars, architecten en anderen met creatieve beroepen. Op dit moment staan er 33 in die alle hetzelfde beeld laten zien.

Geen opmerkingen: