vrijdag 16 oktober 2009

TEST 7


Een moeilijke als zevende test. Er is hier sprake van onevenwichtig gebruik van macht. Welke aspectcombinatie en welke prominente plaatsing wijst op gevaar (of iemand anders kwaad of geweld aandoen)? Hoe moet je dit plaatsen? Wie is het slachtoffer (de horoscoophouder of anderen)? Hier is de horoscooptekening waarover je na kunt denken (bereken de aspecten en kijk of je een patroon ziet). Geen horoscoop is te lezen zonder te weten wat het geslacht en sociale positie is. Het gaat om een man met een hogere opleiding en hij leefde o.a. in de eerste helft van de vorige eeuw.

Voor het antwoord kijk je hieronder. Eerst zie je de tekening volledig, met aspecten. Dan de tekening opnieuw, met de aspecten waar het mij om gaat. En daaronder de uitleg.





Pluto staat aan top en loopt voorop inconjunct Mars (buitensporig geweld gebruiken), terwijl het sextiel tussen Mars en Saturnus erop wijst dat het thema van de dood van belang is (en dan op een gemakkelijke wijze). Saturnus is de Apex in de gesloten Yod met Mars en Pluto. De 'vinger' van de Yod wijst op Saturnus, symbool van beperkingen, fouten, status en wetenschap. Al een idee? Bedenk dat het van belang is te weten in welk historisch kader je deze horoscoop moet plaatsen. Kijk naar de datum van geboorte, bijvoorbeeld.

De man was chirurg en hij bleef doorsnijden toen hij al dement was, waarbij nogal wat slachtoffers zijn gevallen, terwijl niemand ingreep omdat hij zo beroemd was. De combinatie van Mars, Saturnus en Pluto verwijst naar het thema van de onnatuurlijke dood en het gebruiken van geweld in functie.

Meer aanwijzingen voor zijn beroep gevonden? Saturnus en Neptunus beide op Zon/Maan (gemotiveerd worden door ziektegevallen) en Mars staat 157.5 graden van AC/MC (gereedschap/ingrijpen is cruciaal!). Zijn naam was Ferdinand Sauerbruch en je leest meer over hem op Wikipedia. Klik op 'Inconjunct' bij de labels hieronder om meer te lezen over het effect van inconjuncten.

2 opmerkingen:

Eric zei

Marga,
het beroep van chirurg?
Ascendant Maagd (kritisch!!!)
Mars in Boogschutter (over de grenzen heenkijken, kijken naar zaken die er op het eerste oog er juist niet is)
Zon, maan, mercurius in kreeft: een verzorgende instelling van de persoon...

groet,
Eric

Astromarkt zei

Ja, inderdaad, Erio, je zou zeggen dat hij voor het vak geboren was:)!